CDA Delft: projecten met zelfrijdend vervoer moeten samenwerken

Het CDA in Delft vreest geldverspilling wanneer er in Rijswijk en in Delft los van elkaar wordt geëxperimenteerd met zelfrijdende auto’s. In het Rijswijkse deel van de wijk Vrijenban, vlak langs de grens met Delft, rijden autonome auto’s rond, terwijl enkele kilometers verderop bij de TU Campus hetzelfde gebeurt.

Beide initiatieven worden gesteund met gemeentelijk belastinggeld. “Laat de Rijswijkse auto’s ook naar Delft rijden en terug, dat helpt de innovatie waarschijnlijk nog verder ook”, aldus de fractie.

‘Samenhang ontbreekt’

De gemeenteraad van Delft heeft 60.000 euro beschikbaar gesteld voor een testlab op de TU Campus, bij de TU Delft. Daarnaast wordt de wijk Vrijenban in Rijswijk, net over de gemeentegrens met Delft, een testgebied voor zelfrijdende auto’s. Het CDA stelt dat ‘de samenhang in deze initiatieven lijkt te ontbreken’ en stelt vragen aan het college van B en W in Delft.

De CDA-fractie vraagt het B en W onder meer of de testlocatie van de TU Delft is aangesloten op het initiatief in Rijswijk. Daarnaast wil de fractie weten in hoeverre het college contact heeft met de buurgemeente over het experimenteren met zelfrijdende auto’s en of het college bereid is om op zeer korte termijn initiatieven op het gebied van autonoom vervoer te stroomlijnen, ‘zodat overheden niet langs elkaar heen werken en mogelijk belastinggeld niet efficiënt wordt ingezet’.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.