PSA China, Peugeot

Moederbedrijf Opel en Peugeot mag autonoom testen in China

Bron: PSA Groupe

De PSA Groupe, het concern waartoe onder meer de automerken Opel, Peugeot en Citroën behoren, mag zelfrijdende auto’s gaan testen op de openbare weg in China. Hiermee kan PSA gegevens verzamelen die het bedrijf moeten helpen de Chinese markt optimaal te bedienen.

Tot PSA behoren naast de al genoemde merken ook DS en Vauxhall. Het bedrijf is naar eigen zeggen de eerste die op deze manier mag gaan testen in China. Enerzijds ziet het daarin een bevestiging van zijn leidende positie in de markt voor autonoom rijden en connectiviteit. En tegelijk laat de bedrijvengroep hiermee zien dat het de Chinese markt uiterst serieus neemt.

Andere omgeving en weggebruikers

PSA heeft in Europa al de nodige ervaring opgedaan met zelfrijdende technologie die ook in China van pas zal komen. Tegelijk is in China sprake van aspecten die anders zijn dan in Europa, zoals de omgeving, infrastructuur, kaartsystemen en weggebruikers. Door in de praktijk van het verkeer te gaan testen, kan de technologie van PSA-voertuigen worden doorontwikkeld met het oog op de Chinese markt.

Grootste automarkt

Al sinds juli 2015 test PSA autonome voertuigen op Franse wegen, maar de kans die nu in China ontstaat wordt als een nieuwe mijlpaal gezien. Daarin speelt ook mee dat China de grootste en sterkst groeiende automarkt ter wereld is, waarbij bovendien met veel belangstelling naar de ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen wordt gekeken. Ook diverse Chinese bedrijven zijn druk doende met die ontwikkelingen.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.