Bosch

Merendeel patenten autonoom rijden in Duitse handen

Ruim de helft van alle patenten op het gebied van autonoom rijden is in handen van Duitse bedrijven. Dat blijkt uit een rapport van het Institut der deutschen Wirtschaft uit Keulen, dat onderzoek deed naar de octrooiaanvragen.

Het instituut maakte een analyse van het aantal aangevraagde patenten dat betrekking heeft op zelfrijdende auto’s vanaf 2010. Liefst 52 procent van de wereldwijde patenten is in handen van Duitse bedrijven. In totaal zijn er 5.839 patenten aangevraagd. In de top tien staan maar liefst zes Duitse fabrikanten en leveranciers.

Nieuwkomers

Bosch staat op nummer één met 958 aanvragen, gevolgd door Audi (516) en Continental (439). Google staat op nummer tien met 338 patenten. Opvallend is dat een grote spelers als Uber, Apple of Tesla in deze top 10-lijst ontbreken.

De lijst bestaat voor een groot deel uit klassieke autofabrikanten en bekende toeleveranciers. Slechts 7 procent bestaat uit nieuwkomers op de markt, waarvan Google de meeste aanvragen op zijn naam heeft staan.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.