Continental koopt ontwikkelaar van sensoren zelfrijdende auto

Bron: Tom van Gurp

De Duitse bandenmaker Continental heeft plannen om de sensorendivisie van het bedrijf Advanced Scientific Concepts te kopen. Het in Amerika gevestigde bedrijf ontwikkelt technologie voor autonome voertuigen en de Duitse leverancier van auto-onderdelen wil in die markt groeien. Hoeveel geld wordt betaald voor het bedrijfsonderdeel, hebben de betrokken partijen niet bekendgemaakt.

Het in Hannover gevestigde Continental is vooral bekend van de banden, maar levert ook diverse andere onderdelen voor auto’s, bijvoorbeeld automatische rem- en stuuronderdelen. Mercedes-Benz is één van de afnemers van Continental’s technologie, die de autobouwer gebruikt voor hun zelfrijdende auto’s.

Nissan

De producten van het over te nemen bedrijf worden onder meer gebruikt door de Japanse autobouwer Nissan, in hun elektrische Leaf. Daarmee kan het een volledige 360 graden beeld krijgen van de omgeving van de auto. De overname (betaalde link) moet de sensorenproductie van Continental vergroten en de kosten per product verlagen.

Eén van de voordelen van de technologie van Advanced Scientific Concepts is dat het geen roterende onderdelen heeft. Veel autoproducenten gebruiken niet graag dergelijke onderdelen om uitval te voorkomen.

[mcembed]Schrijf je in voor de SDC360-nieuwsbrief[/mcembed]

Lees ook: Goodyear ontwikkelt speciale banden voor zelfrijdende auto’s

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.