Bosch bouwt nieuwe fabriek voor chips in zelfrijdende auto

Bosch gaat voor 1 miljard euro een nieuwe fabriek bouwen in de Duitse stad Dresden. In het nieuwe bedrijfsonderdeel worden chips gemaakt die gebruikt kunnen worden in zelfrijdende auto’s. Als alles naar verwachting verloopt, is de fabriek in 2021 klaar voor gebruik.

Bosch is een Duitse technologische multinational die zeer actief is in de automarkt. Het maakt chips die worden gebruikt in voertuigen om bijvoorbeeld temperatuur of oliedruk te meten. Het is naar verluidt wereldwijd de grootste leverancier van dergelijke technologie.

Grootste investering ooit

De nieuwe fabriek in Dresden is de grootste investering uit de geschiedenis van het 130 jaar oude bedrijf, dat is gevestigd in Stuttgart. De Duitse politiek is verheugd over de plannen van het concern. “De halfgeleiderindustrie is een sleuteltechnologie voor het internet der dingen en voor verbonden mobiliteit. Europa moet koploper worden in dit veld”, citeert (betaalde link) het FD een Duitse regeringswoordvoerder.

Bosch is sowieso heel actief in de markt voor autonoom vervoer. Zo werd eerder deze maand bekend dat de Duitser een samenwerking zijn aangegaan met TomTom. Beide bedrijven willen gezamenlijk een HD Map ontwikkelen, waarmee de locatie van een auto zeer nauwkeurig kan worden bepaald. Ook is een partnerschap aangegaan met de Duitse autobouwer Daimler. Dit moet resulteren in een zo snel mogelijke introductie van zelfrijdende voertuigen.

Bron foto: www.bosch.us

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.