Kris Neyens projectleider VIL

Foto’s en video: autonoom voertuig bezorgt pakketjes in Mechelen

Een autonoom elektrische voertuig heeft vorige week pakketjes bezorgd bij winkels in de Vlaamse stad Mechelen. De proef had als doel om aan te tonen dat het mogelijk is om met zelfrijdende busjes de stadsdistributie te verzorgen. De redactie van Zelfrijdend Vervoer was erbij en maakte een foto- en videoverslag.

Het experiment werd uitgevoerd met een busje van het Franse bedrijf EasyMile. Dit voertuig rijdt al in diverse Europese steden met passagiers, maar werd voor het eerst ingezet in het goederenvervoer. Het busje reed door de Bruul, de drukste winkelstraat van Mechelen.

Bekijk hier de videoreportage:

Bekijk hier de fotoreportage:

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van Zelfrijdend Vervoer en adjunct-hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.