Uber, Volvo

Stad aangeklaagd voor dodelijk ongeval autonome Uber

Voor het ongeluk met een zelfrijdende Uber waar vorig jaar een vrouw bij om het leven kwam, wordt de stad waar het ongeluk gebeurde aangeklaagd. De nabestaanden van de vrouw eisen 10 miljoen dollar van de stad Tempe.

De claim is door een advocatenkantoor ingediend namens de dochter en schoonzoon van de vrouw die bij het ongeval om het leven kwam. De verkeerssituatie die daar door de stad in het leven is geroepen, zou volgens de nabestaanden in sterke mate hebben bijgedragen aan het ongeluk. Het betreft een kruisvormig stenen pad op een plek waar eigenlijk geen voetgangers mogen komen. Omdat de dakloze Elaine Herzberg daar toch liep, kon ze worden geschept door de zelfrijdende Volvo van Uber.

Middenberm

De gemeente heeft sindsdien de locatie aangepast. Het pad is verdwenen en vervangen door planten en stenen, zodat nu duidelijk is dat het om een soort middenberm gaat en niet om een voetgangersgebied. Maar de nabestaanden van Herzberg willen geld zien, meldt AZCentral op zijn website. De dochter en de schoonzoon van de omgekomen vrouw menen elk recht te hebben op 5 miljoen dollar. Uber trof kort na het ongeluk al een schikking met de twee maar zij willen de stad waar het incident plaatsvond nu ook verantwoordelijk stellen.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.