Geen belangstelling voor testen met auto zonder bestuurder in Californië

In Californië is het sinds deze week voor ontwikkelaars mogelijk om testen uit te voeren met een auto zonder bestuurder erin. Hoewel er zo’n vijftig bedrijven in de Amerikaanse staat zijn die zich met zelfrijdende auto’s bezighouden, heeft er slechts één een vergunning aangevraagd.

Geen enkel bedrijf zou haast hebben met het testen van de bestuurderloze auto’s, schrijft Mercury News. Slechts één ontwikkelaar heeft een vergunning aangevraagd bij de California Department of Motor Vehicles (DMV)  Een woordvoerder wil tegenover Mercury News niet vertellen welk bedrijf dat is tot de vergunning verleend is.

Uber

Eerder spraken bedrijven zich lovend uit over de nieuwe regels in Californië. “Dit is een belangrijke stap in de richting van een autonome toekomst in de staat. Het geeft aan dat Californië geïnteresseerd is in het leiden van de inzet van autonome voertuigen”, vertelde een woordvoerder van Uber.

Vorige week besloot Uber om niet opnieuw een aanvraag in te dienen voor een vergunning in Californië. Ubers vergunning is 31 maart verlopen. Aanleiding is het dodelijke ongeval met een van de testvoertuigen van Uber. Waymo laat weten wel interesse te hebben en er nu de nodige stappen voor aan het zetten is, maar het bedrijf lijkt er volgens de Amerikaanse media geen haast mee te hebben.

Eisen

De DMV heeft de eisen gepubliceerd waar auto’s aan moeten voldoen voordat ze zonder inzittende de weg op mogen. Zo moeten bedrijven de voertuigen eerder in gecontroleerde omstandigheden hebben getest. Daarnaast moeten ze voor minstens 5 miljoen dollar verzekerd zijn. Ook aan de medewerkers die op afstand het voertuig controleren worden diverse eisen gesteld. Verder moeten ze bestand zijn tegen cyberaanvallen. Lees hier alle eisen.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.