Uber, Volvo

Video: Politie toont beelden dodelijk ongeval Uber-auto

De politie van Tempe in Arizona heeft beelden op Twitter gezet die gemaakt zijn in de zelfrijdende auto van Uber tijdens het dodelijke ongeval afgelopen week. Tijdens het ongeluk kwam een 49- jarige vrouw om het leven. Zoals te zien is op de beelden gebeurde het hele ongeval in een split-second en was het pikkedonker op de weg. Na het ongeval staakte Uber gelijk alle tests met zelfrijdende voertuigen. 

Het voorval is opmerkelijk aangezien dit het eerste dodelijke ongeval is waarbij een zelfrijdende auto een voetganger heeft geraakt. Het ongeval zelf is niet op de beelden te zien. Wat wel opvalt is dat de ‘bestuurder’ pas in de gaten heeft dat iemand de weg oversteekt op het moment dat het al te laat was. Alle aandacht ging naar zijn telefoon, de politie doet ook daar onderzoek naar.

Reactie

De hele wereld kijkt gespannen toe naar de schuldvraag van het ongeval. Op Twitter wordt veel gereageerd op het filmpje dat de politie van Tempe heeft geplaatst. Uber-CEO Dara Khosrowshahi toont via social media zijn medeleven aan de nabestaanden van het dodelijke slachtoffer. Het bedrijf liet eerder al weten volledige medewerking te verlenen aan het onderzoek.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

1 reactie op “Video: Politie toont beelden dodelijk ongeval Uber-auto”

Tibi Stibi|22.03.18|14:52

ik denk dat veel mensen deze persoon niet zouden zien. maar zou verwachten dat de lidar radars juist dit soort ongelukken kunnen voorkomen. ben benieuwd hoe waymo in een zelfde situatie om zou gaan.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.