BlackBerry en Baidu werken samen aan zelfrijdende auto

Blackberry gaat samen met de Chinese zoekmachine Baidu werken aan de ontwikkeling van technologie voor autonome voertuigen. Blackberry, bekend van de smartphone, ontwikkelt software die autofabrikanten moet helpen bij het beveiligen van connected cars. Dit systeem, genaamd QNX, wordt nu de basis voor het Apollo-platform van Baidu. Het platform is door het Chinese bedrijf in het leven geroepen om te werken aan het ontwikkelen van autonoom vervoer.

Daarnaast gaat Blackberry haar veiligheidsbesturingssysteem (OS) integreren in gerelateerde projecten van Baidu, zoals Carlife, DuerOS-spraakassistentie en de gedetailleerde routekaarten.

De bedrijven willen autonoom vervoer naar een hoger niveau tillen, vertelt Baidu-topman Li Zhenyu: “Zelfrijdende auto’s worden steeds slimmer. Met veiligheid als prioriteit, moet de samenwerking zorgen dat autofabrikanten de stap van prototype naar wereldwijde productie kunnen maken.”

Apollo

Net als de grote rivaal Google, wil ook de grootste zoekmachine van China een belangrijke rol spelen op het gebied van zelfrijdende auto’s. In april vorig jaar kondigde Baidu de komst van het Apollo-platform aan. Dit platform is gratis te gebruiken voor autofabrikanten en biedt functies voor gedeeltelijk autonoom rijden.

Verder leveren onder meer autoproducenten Daimler en Ford een bijdrage aan het initiatief van Baidu. In totaal heeft de Chinese zoekmachinegigant op dit moment al zo’n zeventig partijen gevonden die een deelnemen aan het Apollo-project.

Lees ook:

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en RijschoolPro, het vakblad voor de rijschoolbranche

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.