NXP werkt samen met Baidu aan zelfrijdende auto

Test met zelfrijdende auto in China

NXP Semiconductors gaat een samenwerking aan met de Chinese zoekmachine Baidu. De voormalige halfgeleiderdivisie van Philips, die chips levert aan een groot aantal autofabrikanten wereldwijd, gaat een deel van de technologie leveren voor het nieuwe platform Apollo van Baidu. Dit platform is door het Chinese bedrijf in het leven geroepen om te werken aan het ontwikkelen van autonoom vervoer.

Net als de grote rivaal Google, wil ook de grootste zoekmachine van China een belangrijke rol spelen op het gebied van zelfrijdende auto’s. Baidu legt de focus daarbij in eerste instantie vooral op het thuisland. Chipfabrikant NXP, dat zetelt in Eindhoven, gaat onder meer radartechnologie, halfgeleidersproducten, V2X-communicatie (draadloze communicatie tussen voertuigen) en sensoren leveren aan Baidu.

Revolutie

“De auto-industrie in China ontwikkelt zich in een razend tempo. NXP is trots dat het samen met Baidu onderdeel mag uitmaken van het succes van het Apollo-platform. We geloven erin dat we samen een revolutie op het gebied van automobiliteit kunnen realiseren”, aldus Kurt Sievers van NXP.

Naast NXP is ook TomTom betrokken bij het project van het Chinese concern. Verder leveren onder meer autoproducenten Daimler en Ford een bijdrage aan het initiatief van Baidu. In totaal heeft de Chinese zoekmachinegigant op dit moment al zo’n zeventig partijen gevonden die een deelnemen aan het Apollo-project.

Lees ook: 

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

1 reactie op “NXP werkt samen met Baidu aan zelfrijdende auto”

Yozu Bruinsma|28.12.17|13:41

En weer 7 exact gelijke auto’s. Denk ook nog fabrieksnieuw. Graag een test met 10 trucks. Met 10 truckmerken,10 bouwjaren,10 truck/trailer- of asaantallen en vollast met leeglast door elkaar. Ook 2 oostblokkers er tussen. En dan de voorste truck een noodstop laten maken. Ik blijf het doodeng vinden voor de chauffeurs van truck 2 tot en met 10. Treintjes maken van 10 exact dezelfde trucks met dezelfde belading die ook dezelfde route rijden kan maar door handje vol bedrijven worden gerealiseerd.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.