Baidu stelt software zelfrijdende auto’s beschikbaar

De Chinese zoekmachine Baidu stelt in juli dit jaar zijn techniek en software voor zelfrijdende auto’s beschikbaar. De software, genaamd Apollo, is gratis te gebruiken voor bijvoorbeeld autofabrikanten. Apollo biedt in de eerste instantie functies voor gedeeltelijk autonoom rijden, maar dit moet in 2020 worden uitgebreid tot volledig zelfstandig rijden. 

Volgens Baidu wordt het wiel nog te vaak opnieuw uitgevonden, en is het ’tijd om op een hoger niveau te innoveren’. Baidu wil het platform niet alleen openstellen voor andere bedrijven, maar wil ook met partners samenwerken om de techniek voor zelfrijdende auto’s te blijven ontwikkelen.

Android

Deze zet van Baidu wordt door de site Technology Review vergeleken met Android: ook dit besturingssysteem is gratis toegankelijk voor smartphonefabrikanten. Hierdoor is Android het populairste besturingssysteem ter wereld en hebben veel gebruikers toegang tot services van Google.

Hoewel Apollo gratis beschikbaar wordt, worden sommige functies zoals een kaartendienst door Baidu beheerd. Hierdoor zou het bedrijf zijn diensten een groter marktaandeel kunnen geven.

Baidu werkt momenteel samen met de Chinese autofabrikanten BAIC, BYD, Chery. Vorig jaar stopte de samenwerking met BMW. Baidu sprak van een verschil van inzicht in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.