FLEX

Zelfrijdende shuttledienst van start in Adelaide

Bron: Flinders University

In de Australische stad Adelaide kunnen mensen vanaf deze week gebruikmaken van een autonome busdienst. Het begint met shuttles voor de last mile maar de komende jaren worden de mogelijkheden en diensten van de Flinders Express steeds verder uitgebreid.

De Flinders Express, of FLEX, gaat rijden in het Tonsley Innovation District van Adelaide. De eerste periode zullen de voertuigen de ‘first and last mile’ tussen het treinstation van Clovelly Park en het Main Assembly Building van het district. Later wordt dat uitgebreid met verbindingen naar bushaltes en bedrijven in het gebied. Binnen een jaar na de start moet de shuttle ook naar het plaatselijke ziekenhuis en de universiteitscampus rijden. En daarna gaan de bussen ook gebruik maken van verbindingswegen rondom Bedford Park.

Acceptatie bevorderen

FLEX dankt zijn naam aan de Flinders University. Het project wordt gesteund door de overheid en partners uit de industrie. Mensen die nu nog met de trein of bus in Tonsley arriveren, kunnen voortaan ook een rit in de FLEX boeken. In de eerste periode zal meerijden in de autonome shuttles gratis zijn. Mede op die manier hopen de initiatiefnemers de acceptatie door het grote publiek in een stroomversnelling te brengen, want dat is het belangrijkste doel van het project.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.