Amazon orderpicker

Amazon experimenteert met zelfrijdende trucks

Bron: Amazon perscentrum

Amazon zou momenteel experimenteren met het bezorgen van producten door middel van zelfrijdende trucks. Dat wordt nog niet door het concern bevestigd, maar er zijn wel foto’s van de trucks verschenen op social media.

Op Reddit zijn foto’s geplaatst van trucks met de logo’s van zowel Amazon als Embark. Dat meldt CNBC. Embark houdt zich bezig met het ontwikkelen van zelfrijdende technologie. Het onderliggende idee is dat daarmee transport over de weg veiliger en efficiënter wordt. Amazon zou zelfrijdende vrachtauto’s van Embark gebruiken om producten te vervoeren over de snelweg I-10.

Iemand aan boord

De trucks in kwestie zijn niet volledig door Embark ontwikkeld. Zoals veel bedrijven op het gebied van zelfrijdende voertuigen plaatst ook Embark zijn technologie in bestaande vrachtauto’s, in dit geval van Peterbilt. Normaliter is bij tests met deze autonome trucks altijd iemand aan boord om de boel in de gaten te houden en in te grijpen als de zelfrijdende systemen het af laten weten.

Vertrouwelijk

CNBC heeft zowel Amazon als Embark om een reactie gevraagd op de vermeende tests. Beide ondernemingen wilden echter niet op deze specifieke samenwerking reageren. De CEO van Embark gaf wel aan dat op de snelweg in kwestie voor een aantal grote bedrijven transport wordt verzorgd. Omdat deze samenwerkingen vertrouwelijk zijn, kan hij echter geen namen van partners noemen.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.