2getthere, Dubai

Dubai komt met richtlijnen voor zelfrijdend vervoer

Dubai heeft richtlijnen voor zelfrijdend vervoer opgesteld en uitgebracht. Dubai’s Roads and Transport Authority (RTA) werd voor dit pionierswerk beloond met de ‘Best Public-Private Project Award’ tijdens de Gulf Traffic Exhibition and Conference. De richtlijnen worden eind 2019 van kracht.

In 2030 hoopt de RTA dat een kwart van het verkeer zelfrijdend is. Met de inzet van richtlijnen moet dat proces in goede banen geleid worden. Fabrikanten stimuleren om meer energie en geld in research te investeren, is het doel. Om de richtlijnen vorm te geven, is de RTA bezig met het opzetten van proefritten in een gecontroleerde omgeving om het risico op ongevallen te minimaliseren. De richtlijnen zijn erop gericht om op verantwoorde wijze dergelijke testen uit te laten voeren in Dubai. Er wordt met vier fases gewerkt.

Simulatie

Fase 1 bestaat uit medewerking en testen. Deze stap stelt fabrikanten in staat om testen uit te voeren. De tweede fase bestaat uit het uitvoeren van testritten in een gecontroleerde omgeving, zodat de veiligheid van passagiers gewaarborgd wordt. Fase 3 is een test middels simulatie. In deze stap wordt de impact van zelfrijdend vervoer op het wegennet onderzocht. In de vierde fase worden proefritten in niet al te drukke verkeersomstandigheden getest. Deze stap is bedoeld om zelfrijdend vervoer in combinatie met regulier verkeer te testen.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.