Autolivery van Ford, zelfrijdend

Ford presenteert Autolivery: zelfrijdende bestelbus met drone

Een zelfrijdend bestelbusje in combinatie met een drone moet volgens Ford in de toekomst de oplossing zijn voor stedelijke gebieden met veel verkeer. Het concept presenteerde Ford middels een virtual realitybril op het Mobile World Congress dat deze week plaatsvindt in Barcelona. Het plan is een onderdeel van de ‘City of Tomorrow’, een visie van Ford mobiliteit in de toekomst. 

Of het nu gaat om de dagelijkse boodschappen of om medicijnen die met spoed nodig zijn; de door Ford bedachte zelfrijdende busjes in combinatie met een drone moet transport zo snel en efficiënt mogelijk maken, met name in stedelijke gebieden. De drones maken het mogelijk de goederen te brengen waar een auto niet bij kan komen, zoals ergens bovenin een hoog kantoorgebouw of op een plaats waar geen parkeerplek is.

De laatste 15 meter

Ford richt zich op het probleem van ‘de laatste 15 meter’. Dit laatste stukje van het transport wordt beschouwd als het meest uitdagende deel om te automatiseren. Veel bedrijven werken aan een manier om het afleveren van pakketten in deze laatste meters op te lossen, van stoeprand tot deur.

Autolivery is ontwikkeld door de in Shanghai gevestigde ontwerpers Euishik Bang, James Kuo en Chelsia Lau. Zij reageerden op de Ford’s Last Mile Mobiliteit Challenge om te komen met mobiliteitsoplossingen voor stedelijke gebieden. “Het draait allemaal om het makkelijker maken van het leven in de stad”, zegt Bang. “De autonome en elektrische voertuigtechnologie met drones zou kunnen helpen het leven beter te maken voor iedereen.”

Ford is van plan om in 2021 een ​​volledig autonoom, SAE niveau 4-voertuig te introduceren voor commerciële toepassing in mobiliteitsdiensten. Dit niveau houdt in dat het voertuig volledig autonoom is, en dus ook geen rempedaal, gaspedaal of stuur heeft.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.