Ford investeert 1 miljard dollar in startup autonoom rijden

Mark Fields President and Chief Executive Officer, Ford Motor Company delivers his speech during the Ford Go Further Event Ford of Europe Go Further 2016. 29 November 2016 Photo: Neil Turner/Timbismedia for Ford of Europe

Autofabrikant Ford investeert de komende vijf jaar maar liefst 1 miljard dollar in de startup Argo Al om de ontwikkeling van de zelfrijdende auto’s te bevorderen. Argo Al is opgericht door voormalige teamleiders van Google en Uber. De startup werkt aan de ontwikkeling van een nieuw softwareplatform voor Ford’s volledig autonoom rijdende auto die in 2021 op de markt moet komen.

Met de investering wil Ford zijn positie op de markt versterken bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. In eerste instantie ligt de focus van Argo AI op de ondersteuning van Fords autonome auto-ontwikkeling en -productie. In de toekomst wil Argo AI zijn technologie door middel van licenties beschikbaar stellen aan andere bedrijven.

Argo Al

Argo Al is gespecialiseerd op het gebied van kunstmatige intelligentie. Er werken ervaren robotica-experts en ingenieurs op het gebied van autonomie, zowel van Ford als van externe partijen. Aan het einde van het jaar verwacht de startup meer dan tweehonderd medewerkers te hebben. Ford wordt de grootste aandeelhouder van Argo AI.

“Het volgende decennium zal worden gekenmerkt door de autonomisatie van de auto. Autonoom rijdende auto’s zullen een grote impact hebben op de samenleving, zoals Ford’s lopende band dat 100 jaar geleden ook had”, aldus Ford President en CEO Mark Fields.

Niveau 4

De samenwerking speelt een grote rol in Ford’s streven om in 2021 een volledig autonome auto van niveau 4 klaar te hebben voor commerciële inzet bij mobiliteitsdiensten. Dit niveau houdt in dat het voertuig volledig autonoom is, en dus ook geen rempedaal, gaspedaal of stuur heeft.  Het voertuig kan indien nodig zichzelf op een veilige plek tot stilstand brengen.

Lees ook: Ford kijkt naar inzet drones voor aanvullende navigatie

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.