Waymo, minivan

Waymo breidt tests zelfrijdende auto uit; 25 steden totaal

Waymo minivan

Waymo heeft via Twitter aangekondigd dat haar zelfrijdende auto binnenkort in de straten van Atlanta gaat rijden. Daarmee komt het aantal steden waarin Waymo de zelfrijdende Chrysler Pacifica test op 25. Hoewel de testauto’s naar eigen zeggen volledig autonoom rijden, zit er nog wel een bestuurder achter het stuur die kan ingrijpen.

Het verkeer in Atlanta brengt nieuwe uitdagingen voor de zelfrijdende auto. Zo staan de straten bekend als de slechtste van de VS. Daarnaast blijken de wegen erg verkeersintensief, en kunnen hoge temperaturen zorgen voor technische problemen. Door de vloot zelfrijdende auto’s aan ‘een breed scala aan steden en verschillende omgevingen’ bloot te stellen, wil Google-zusterbedrijf Waymo de auto ‘zo slim mogelijk te maken’.

25 steden

Met Atlanta als testlocatie komt autodeeldienst Waymo op 25 teststeden in totaal. Een woordvoerder van Waymo laat aan nieuwssite The Verge weten dat het bedrijf momenteel bezig is met ‘mapping’. Een accurate 3D-kaart is noodzakelijk voor de zelfrijdende auto’s van Waymo. De data wordt gecombineerd met de sensors en camera’s om de omgeving te scannen. De volgende fase is het testen op de openbare weg.

Nathan Deal, gouverneur van de Amerikaanse staat Georgia, is enthousiast over de komst van de zelfrijdende auto. “Wij verwelkomen Waymo in onze staat en zijn trots dat Georgia meehelpt aan de toekomst van de zelfrijdende auto.”

Volledig zelfrijdend

Waymo startte in december van 2017 met het testen van de eerste volledig zelfrijdende auto op de openbare weg. De auto rijdt momenteel naar drie locaties in een beperkt deel van de Amerikaanse stad Phoenix. Waymo werkt al acht jaar aan de ontwikkeling van een zelfrijdende auto.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en RijschoolPro, het vakblad voor de rijschoolbranche

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.