Baidu_Campus

BMW en Baidu stoppen samenwerking bij zelfrijdende auto’s

Foto: wikipedia. commons.wikimedia.org

De samenwerking tussen de Chinese internetgigant Baidu en BMW is beëindigd. De bedrijven werkten samen in de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. De twee bedrijven zouden hun samenwerking stoppen vanwege hun verschil van inzicht in die ontwikkeling. Baidu gebruikt in de Verenigde Staten nu auto’s van Lincoln, onderdeel van Ford. 

Dat meldt Baidu in een reactie aan Reuters tijdens een internetconferentie in het Chinese Wuzhen. Waar dat verschil van inzicht precies om ging, wordt niet duidelijk gemaakt. Nog geen jaar geleden kondigden de twee bedrijven hun strategische samenwerking aan.

Nieuwe partners

Met het stoppen van de samenwerking stopt ook het gezamenlijk testen in China en de Verengide Staten. Wang Jing, hoofd ontwikkeling autonome auto van Baidu, zei tegen Reuters open te staan voor nieuwe partners en dat Baidu al met veel mogelijke nieuwe partners in gesprek is.

Baidu is nog steeds van plan om in 2021 een autonome auto’s op grote schaal in te zetten. Op kleine schaal moet dat al in 2018 worden gerealiseerd. Ook BMW heeft als doel in 2021 volledig autonome auto’s rond te laten rijden.

Baidu en BMW blijven overigens nog wel samenwerken aan kaarten van hoge kwaliteit die van groot belang zijn voor de navigatie van autonome auto’s. BMW wil bovendien het onderzoeks- en ontwikkelingsteam in China op het gebied van zelfrijdende auto’s verder uitbreiden.

Test op openbare weg

Tijdens de internetconferentie in Wuzhen voerde Baidu vorige week een test uit met achttien zelfrijdende voertuigen. Tweehonderd personen deden hieraan mee. De auto’s maakten een rit van ongeveer 3 kilometer met een maximale snelheid van 60 kilometer per uur op een afgesloten weg.

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.