Vlog van Vincent Everts over Autopilot Tesla

Video: autonome Tesla rijdt robot aan

Tijdens de voorbereidingen voor een grote Amerikaanse techbeurs is een zelfrijdende Tesla tegen een zelfstandige robot gebotst. De robot raakte door de klap onherstelbaar beschadigd. Promobot – de fabrikant van de robot – plaatste een video van het ongeval op het internet.

In een persbericht zegt de bestuurder van de Tesla Model S zei dat hij de autonome modus durfde te activeren omdat het zo rustig was op de parkeerplaats waar het ongeval plaatsvond. “Er was niemand, geen mensen, geen auto’s. Ik stelde de Tesla in op zelfstandig rijden en hij begon te bewegen. Plotseling zat een robot voor ons. De auto reed er recht op af. Het spijt me zo, de robot ziet er schattig uit. En oprechte excuses aan de ingenieurs.”

Publiciteitsstunt

Op internet gaan geruchten rond dat de robot niet werkelijk geraakt is door de auto, maar dat het hier gaat om een publiciteitsstunt. In onderstaande video is het ongeval zelf te bekijken. De robot werd geraakt op het moment dat de robots door medewerkers van Promobot naar de zaal werden gereden om ze te presenteren aan het publiek. Daarbij zou dus een van de robots vanwege onbekende wijze op het parkeerterrein zijn beland.

Promobot liet in ieder geval weten dat de robot niet meer kon deelnemen aan CES, de techbeurs. Door het ongeval werden de armen, het bewegingsplatform en het hoofd volledig vernield. “Natuurlijk zijn we geërgerd”, aldus Promobot-directeur Oleg Kivojurtsev. “We hebben deze robot hier naartoe gebracht vanuit Philadelphia om deel te nemen aan de CES.” Hij zei een intern onderzoek te willen laten uitvoeren naar de oorzaak dat de robot op de parkeerplaats terecht kwam.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Video: autonome Tesla rijdt robot aan”

Steven Haveman|09.01.19|12:25

“Op internet gaan geruchten rond dat de robot niet werkelijk geraakt is door de auto” – er lijkt inderdaad met een touw worden te getrokken in de video aan de robot – links in beeld te zien in de video, er komt iets wits door beeld, goed te zien rond 0:06/0:07s

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.