De zelfrijdende Volvo's van Uber

‘Uber vlak voor dodelijk ongeluk nog gewaarschuwd’

Vijf dagen voor het dodelijk ongeluk in Phoenix heeft een manager bij Uber de top van het bedrijf nog gewaarschuwd. De software van de auto’s was volgens hem gevaarlijk en de menselijke bestuurders waren niet goed getraind. 

Dat meldt nieuwssite The Information. De manager, Robbie Miller, schreef in een email dat de software die de auto’s aandrijft gevaarlijk was. De menselijke bestuurders, die in de auto als back-up aanwezig waren, waren niet goed getraind en werden niet uit hun functie gezet als zij slecht functioneerden. Volgens Miller waren zelfrijdende auto’s ook regelmatig betrokken bij ongelukken met schade tot gevolg.

Dodelijk ongeluk

Het fatale ongeval gebeurde in maart vlakbij Phoenix (Arizona). Een autonoom rijdende Volvo XC90 van Uber raakte daar een 49-jarige vrouw die overstak met haar fiets. Ze overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Op het moment van de fatale aanrijding reed de auto in de autonome modus, maar zat er wel iemand achter het stuur ter controle. Het gaat hier om een 44-jarige vrouwelijke medewerker van Uber. De auto zou niet geremd hebben om het ongeval te voorkomen.

Na het dodelijke ongeval werd het testprogramma van Uber silgezet. Inmiddels is aangekondigd dat het bedrijf de testritten gaat hervatten. Wel gaat dit op veel kleinere schaal plaatsvinden dan voorheen.

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.