Baidu Apolong bus

Baidu wil begin 2019 in China en Japan de weg op met zelfrijdende bussen

Bron: Baidu

Het Chinese techbedrijf Baidu gaat begin volgend jaar in verschillende Japanse en Chinese steden zelfrijdende bussen inzetten. Het bedrijf heeft om dit doel te bereiken de productie van de zogeheten Apolong-bussen opgeschroefd. Dat melden Amerikaanse media.

Het bedrijf gaat in 2019 met tien Apolong-bussen in Tokio en andere Japanse steden rijden. De voertuigen maken eerder hun debuut in een aantal Chinese steden, zoals Beijing en Shenzhen. Het betreft Level 4 autonome mini-bussen. Dat betekent dat de wagens onder de meeste omstandigheden zelf kunnen rijden. Ingrijpen van een mens is pas nodig bij bijvoorbeeld slecht weer.

Gezichtsherkenningssoftware

In elk voertuig is ruimte voor 14 passagiers. De bussen zullen mensen ophalen op locaties als toeristische trekpleisters, parken en vliegvelden. De bussen maken gebruik van het open-source platform Apollo. De laatste versie van dit platform ondersteunt valet parkeren en is geïntegreerd met gezichtsherkenningssoftware. Deze software merkt het op als de chauffeur moe begint te worden.

De bussen die bestemd zijn voor Japan, zijn in samenwerking met SB Drive gemaakt, een autonoom openbaar transportbedrijf van de Japanse multinational SoftBank. Dat kondigde Baidu aan op zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie. Baidu heeft al honderd Apolong voertuigen gemaakt met behulp van Chinese busfabrikant King Long.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is vaste redacteur van SpoorPro.nl en RailTech.com. Ze schrijft ook regelmatig voor ZelfrijdendVervoer.nl.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.