Apple logo

Apple verdubbelt aantal zelfrijdende testvoertuigen

Apple heeft het aantal zelfrijdende auto’s voor de testvloot in Californië bijna verdubbeld. Het bedrijf heeft er momenteel 45 autonome testvoertuigen geregistreerd staan. Dat is meer dan bedrijven als Waymo en Uber. Na General Motors staat is Apple nu tweede in de rij.

Er is nog maar weinig bekend over Project Titan, oftewel het zelfrijdende programma van Apple. De vloot van het bedrijf bestaat uit Lexus RX450h SUV’s, die elk zijn uitgerust met Lidar- en radarsensoren, evenals tal van camera’s, schrijft The Verge.

Aantal kilometers

Van Apple zijn niet dezelfde gegevens over testritten bekend als van de concurrenten. De eerste vergunningen van het bedrijf werden vorig jaar april verleend, wat net laat genoeg was om te voorkomen dat het bedrijf niet werd opgenomen rapport die de California Department of Motor Vehicles jaarlijks publiceert. Hierin wordt precies bijgehouden hoeveel kilometers de auto’s van elk bedrijf hebben gereden, net als het aantal momenten dat een inzittende de controle over de zelfrijdende testauto’s moest overnemen.

Waymo en Uber

Waymo heeft onlangs het aantal auto’s dat wordt getest in Californië juist teruggebracht, terwijl het zijn vloot in Arizona en Michigan uitbreidt. Het bedrijf is ook aanwezig in Atlanta. Het zelfrijdende project van Uber is ook in Arizona aanwezig, hoewel de testritten momenteel in de wacht zijn gezet na het ongeval van deze week. Een van Uber’s zelfrijdende testvoertuigen reed een voetganger in Tempe (Arizona) aan in autonome modus. Het vrouwelijke slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Lees ook: Apple breidt vloot zelfrijdende auto’s uit naar 27

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.