Apple Park

Apple breidt vloot zelfrijdende auto’s uit naar 27

Apple heeft in Californië de vloot van zelfrijdende auto’s uitgebreid naar 27. Het bedrijf voegde in bijna een jaar tijd vierentwintig voertuigen toe aan het testpark. Deze maand zouden er zelfs zeven auto’s een vergunning hebben gekregen van het Department of Motor Vehicles, meldt Bloomberg.

Apple kreeg in maart van vorig jaar toestemming van de Californische autoriteiten om drie zelfrijdende voertuigen te testen. Apple gebruikt hiervoor de Lexus RX450h-auto’s. De uitbreiding van de vloot komt als een verrassing. Onlangs stapte een groep van zeventien techneuten bij Apple over naar de startup Zoox. De overstap kwam na het besluit van Apple om de plannen voor het bouwen van een eigen zelfrijdende auto in de ijskast te zetten.

Project Titan

Apple zou al enkele jaren bezig zijn met de ontwikkeling van autonome voertuigen, onder de noemer Project Titan. Het techbedrijf heeft de laatste jaren veel geld geïnvesteerd in het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s, maar zonder afdoende resultaat. Het bedrijf zou diverse tegenslagen te verwerken hebben gekregen.

Ook zou Apple bezig zijn met de ontwikkeling van een autonome shuttle speciaal voor werknemers. Werknemers reizen nu steeds heen en weer tussen het oude en nieuwe kantoor met de eigen auto. Als het aan Apple ligt, komt daar in de nabije toekomst verandering in en pendelen de werknemers met autonome voertuigen tussen de twee kantoren.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en RijschoolPro, het vakblad voor de rijschoolbranche

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.