Peugeot sluit aan bij zelfrijdende-autoproject in Singapore

In Singapore gaan later dit jaar autonome Peugeots de weg op. Moederbedrijf PSA is een samenwerking gestart met nuTonomy, dat al sinds afgelopen najaar zelfrijdende auto’s inzet in de Aziatische stad. De komende maanden wordt het autonome systeem van nuTonomy ingebouwd in enkele Peugeot 3008-modellen.

Sinds eind augustus 2016 rijden er in Singapore autonome voertuigen rond. Het gaat hierbij niet om vooraf vastgestelde routes of om afgesloten rijbanen. De auto’s maken onderdeel uit van een taxidienst en rijden in bepaalde delen van de stad, tussen het andere verkeer. Gebruikers kunnen zelf hun begin- en eindpunt bepalen.

Uber

NuTonomy was destijds de eerste die daarmee startte en was zo een paar dagen eerder dan Uber, dat kort daarop een soortgelijk project opstartte in de Amerikaanse stad Pittsburgh. Eerstgenoemde test inmiddels ook enkele zelfrijdende auto’s in Boston.

Het project in Singapore wordt nu dus uitgebreid. Aanvankelijk maakte nuTonomy alleen gebruik van Renault Zoe’s. De andere grote Franse fabrikant PSA, moederbedrijf van Peugeot en Citroën, sluit zich daar nu bij aan. Het heeft hiervoor enkele SUV’s beschikbaar gesteld. Naar verwachting zijn de voertuigen aanstaande zomer klaar voor gebruik.

Lees ook:

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.