Uber mag weer testen met autonome voertuigen

Volvo Cars and Uber join forces to develop autonomous driving cars

Uber is met zijn zelfrijdende auto’s weer welkom in thuisstaat Californië. Het bedrijf heeft inmiddels de vereiste vergunning binnen om te testen met de voertuigen. Uber reed tot voor kort al met de aangepaste Volvo’s rond in Californië, maar dat was niet toegestaan.

De Department of Motor Vehicles (DMV) droeg Uber op om eerst een vergunning te regelen voordat het verder zou gaan met het uitvoeren van de testen in San Francisco. Dat gebeurde nadat een menselijke taxichauffeur een filmpje maakte van een Uber-taxi die door een rood licht reed, op het moment dat er al een voetganger begonnen was aan de oversteek over een zebrapad.

Uber zelf vond de vergunning niet nodig, omdat er geen sprake is van zelfrijdende voertuigen. Er is namelijk altijd een chauffeur aanwezig die kan ingrijpen. Toen de Amerikaanse staat dreigde in te grijpen, verhuisde Uber de zelfrijdende auto’s naar Arizona.

Aangeklaagd

Alphabet, het bedrijf achter Google, heeft Uber voor de rechter gedaagd. Uber wordt ervan verdacht bedrijfsgevoelige informatie te hebben gestolen van Alphabet. De huidige Uber-medewerker Anthony Levandowski werkte eerst voor Google-moederbedrijf Alphabet, waar hij actief was op de zelfrijdende-auto-afdeling. Later startte hij een eigen bedrijf dat zich ook richtte op de techniek van autonoom rijden. Bij zijn vertrek zou Levandowski veertienduizend bestanden met vertrouwelijke informatie hebben meegenomen.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.