Een voertuig van 2getthere. Foto: 2getthere/www.2getthere.eu

2getthere gaat zelfrijdende voertuigen aan pretparken leveren

Een voertuig van 2getthere. Foto: 2getthere/www.2getthere.eu

Het Nederlandse bedrijf 2getthere heeft een langlopende overeenkomst gesloten met het Amerikaanse bedrijf Oceaneering. De twee bedrijven gaan zelfrijdende voertuigen leveren aan pretparken over de hele wereld voor het vervoeren van bezoekers.

De autonome voertuigen zijn een belangrijk transportmiddel voor grote complexen als pretparken. Ze moeten een veilige en efficiënte oplossing vormen voor het vervoeren van bezoekers op grote terreinen, bijvoorbeeld van en naar parkeerplaatsen en nabijgelegen hotels.

Samenwerking

De twee bedrijven werken al sinds 2004 op projectbasis samen in de Verenigde Staten, waaronder het attractiepark Sea World in Orlando. Oceaneering Entertainment Systems, een aparte divisie van Oceaneering International, is een marktleider op het gebied van vervoerssystemen voor pretparken. De overeenkomst moet de strategische sterke punten van beide bedrijven combineren, namelijk de techniek en marktexpertise van Oceaneering en de bewezen autonome voertuigsystemen van 2getthere.

2getthere uit Utrecht is een wereldleider op het gebied van zelfrijdende transportsystemen. Het bedrijf is in Nederland onder meer bekend van de zelfrijdende bussen op het bedrijvenpark Rivium in Capelle aan den IJssel. Het Nederlandse bedrijf gaat ook een nieuw autonoom voertuigensysteem leveren aan Dubai. De voertuigen gaan het Bluewaters Island voor de kust van Dubai verbinden met het metronetwerk van de stad. Bluewaters Island is momenteel in aanbouw. 2getthere heeft inmiddels vijf vestigingen over de hele wereld.

Bevestiging

“Voor ons is dit een erkenning van onze positie als marktleider op het gebied van autonome voertuigen”, zegt Carel van Helsdingen, ceo van 2getthere. De overeenkomst is van groot strategisch belang voor zijn bedrijf, aangezien deze het bedrijf in staat stelt om verder groeien in de markt van zelfrijdende systemen voor het vervoeren van passagiers op amusementslocaties en campussen in de Verenigde Staten. “Oceaneering Entertainment Systems heeft uitgebreide kennis in deze sector en begrijpt perfect de vraag van haar klanten.”

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.