Nederlands 2getthere opent vestiging in Silicon Valley

Het Nederlandse bedrijf 2getthere opent een vestiging in de Verenigde Staten. Dat vertelt oprichter Carel van Helsdingen in De Telegraaf. Het bedrijf uit Utrecht, dat toepassingen voor zelfrijdend vervoer ontwikkelt, gaat zich vestigen in San Fransisco, in het hart van Silicon Valley. De oprichter hoopt dat deze stap nieuwe samenwerkingen oplevert.

„Dat we al sinds 1999 autonome voertuigen hebben rijden op een kantorenpark in Capelle aan den IJssel, is niemand opgevallen”, zegt directeur Van Helsdingen. “Van een nuchtere plaats als Capelle wordt dat niet verwacht. Een scheet uit Silicon Valley krijgt nu eenmaal tien keer zoveel aandacht.” Het bedrijf is overigens niet van plan uit Nederland te vertrekken.

Nieuwe partner

2getthere heeft projecten met Disney, kantorenparken, Schiphol, containerterminals, Abu Dhabi en Singapore. Het is naar eigen zeggen ‘het enige bedrijf in de hele wereld dat op dit terrein al zoveel kennis heeft opgebouwd’. Binnenkort zal 2getthere ook voertuigen leveren aan een miljoenenstad in Indonesië, waar het Utrechtse bedrijf een woonwijk aansluit op het metrosysteem.

In Silicon Valley hoopt het bedrijf een nieuwe partner te vinden waarmee 2getthere een jarenlange samenwerking aan kan gaan. Ook ziet Van Delsingen groeikansen: „Bedrijven als Tesla, Microsoft en Apple willen allemaal op hun campus met autonome voertuigen gaan rijden. Als we erin slagen om drie tot vijf grote opdrachten per jaar binnen te halen, levert dat ons 150 tot 300 miljoen dollar op.”

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.