EasyMile in Sorigny, Frankrijk

Zelfrijdende shuttle zonder operator vervoert medewerkers tijdens lunchpauze

Het bedrijf EasyMile heeft in Frankrijk naar eigen zeggen een mijlpaal bereikt met de autonome shuttle EZ10. De afgelopen twee maanden heeft de volledig autonome shuttle op een bedrijfscampus rondgereden zonder operator aan boord. Wel kijkt iemand op afstand mee. 

De shuttle brengt medewerkers van een fabriek in Sorigny tijdens de lunchtijd van en naar een eetgelegenheid. Het gaat om een rit van 1,5 kilometer. De helft van de medewerkers maakt gebruik van deze service. De EZ10 wordt op afstand gecontroleerd door personeel dat daarvoor opgeleid is. Zij kunnen ook communiceren met de passagiers. Volgens EasyMile is de service de afgelopen maanden vlot verlopen.

Slecht weer

Het voertuig van EasyMile is bedoeld om een oplossing te bieden voor de ‘first and last mile’. Doordat er geen medewerker aanwezig is in het voertuig, zijn de kosten voor de passagier ‘aantrekkelijk’. De medewerkers van de fabriek zouden zeer positief zijn over de shuttle. Deze wordt met name bij slecht of warm weer gebruikt.

EasyMile heeft al op meerdere plaatsen zelfrijdende shuttles ingezet, zoals in Australië, Nieuw Zeeland en Mechelen. Ook in Groningen zijn testen uitgevoerd met EasyMile.

Lees ook: ‘Autonoom voertuig biedt oplossing winkeldistributie Mechelen’

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.