ParkShuttle. Foto: 2getthere / www.2getthere.eu

Connexxion blijft zelfrijdende Parkshuttle verzorgen

Vervoerder Connexxion mag tussen 2018 en 2033 de zelfrijdende Parkshuttle in Capelle aan den IJssel blijven rijden. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag heeft de concessie onderhands gegund aan de vervoerder, die nu ook al verantwoordelijk is voor de Parkshuttle. Het is de bedoeling dat het zelfrijdende busje in 2020 de openbare weg op kan.

Verder levert het Utrechtse 2getthere ook zes nieuwe shuttlevoertuigen, die rijden tussen het Rotterdamse metrostation Kralingse Zoom en het kantorengebied Rivium in Capelle aan den IJssel. Wel wordt het traject dus doorgetrokken naar een nieuwe halte van de waterbus aan de Schaardijk, nabij de van Brienenoordbrug. Daarvoor moet Connexxion een veiligheidsplan opstellen, waarop de MRDH zal toezien.

Regionale bereikbaarheid

Op dit moment reizen er dagelijks ongeveer 1100 reizigers met de Parkshuttle. De verwachting is dat dat aantal flink stijgt als de bus over het doorgetrokken traject rijdt. “Na de verlenging van het traject in 2020 wordt Rivium een knooppunt van innovatief vervoer waar de Parkshuttle het Rotterdamse metronetwerk met de Waterbus verbindt”, aldus wethouder Dick van Sluis van Capelle aan den IJssel. “We verwachten dat door de nieuwe verbinding het aantal dagelijkse reizigers met de Parkshuttle met 20 procent zal toenemen.”

Bovendien vindt de MRDH het belangrijk om te werken aan autonoom vervoer. “Met deze concessie vergroot de MRDH de regionale bereikbaarheid”, vertelt Lennart Harpe, portefeuillehouder OV-ontwikkeling MRDH. “Het draagt bij aan de ambitie van de regio om internationaal een toonaangevend onderzoeks- en praktijkgebied te worden op het gebied van automatisch vervoer op de last mile.”

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en OVPro, het vakblad over het openbaar vervoer in Nederland en buitenland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.