Waymo minivan. Foto: Waymo

Waymo rijdt iedere dag 40.000 kilometer autonoom

Foto: Waymo

Waymo rijdt op dit moment dagelijks 40.000 kilometer autonoom. Het technologiebedrijf heeft inmiddels in totaal zo’n dertien miljoen kilometer afgelegd. Dat heeft algemeen directeur John Krafcik bekendgemaakt op een congres in Santa Fe, in de Amerikaanse staat New Mexico. Daarnaast heeft Waymo er vijf miljard kilometer aan ritten in simulatie op zitten.

Waymo is deze maand gestart met proeven waarbij drie Jaguar I-Pace prototypes in San Francisco data verzamelen voor de ontwikkeling van een zelfrijdend systeem. Deze drie Jaguars zijn nog niet in staat om autonoom te rijden, maar alle toekomstige Jaguar I-Pace-voertuigen zijn dat wel.

Minivans

Waymo maakte in mei bekend 62.000 Pacifica Hybrid-minivans te hebben besteld bij autofabrikant Chrysler. Deze voertuigen worden ook onderdeel van Waymo’s vloot van zelfrijdende taxi’s. Eind dit jaar moeten consumenten in bepaalde Amerikaanse steden al zo’n zelfrijdende taxi kunnen bestellen.

Op dit moment rijden er al 600 voertuigen van hetzelfde model rond in de Amerikaanse staat Arizona, als onderdeel van het ‘Early Rider’-programma. Voor dit programma kunnen bewoners van de stad Phoenix zichzelf aanmelden voor een gratis rit in een van de minivans.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van Zelfrijdend Vervoer en adjunct-hoofdredacteur van de online vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.