Aanhouding, arrestatie. Bron: politie.nl

Bestuurder slaapt in rijdende Tesla op Autopilot

Aanhouding, arrestatie. Bron: politie.nl

Waar veel mensen nog niet op zelfrijdende technologie durven vertrouwen, vormt de 45-jarige Alexander Samek het andere uiterste. Hij werd onlangs al slapend achter het stuur van zijn rijdende Tesla op een Amerikaanse snelweg aangetroffen. Vermoedelijk was de man dronken.

De agenten van de California Highway Patrol keken behoorlijk op van wat ze aantroffen: een man die diep in slaap achter het stuur van zijn Tesla zat. Omdat hij niet op de agenten reageerde, besloten ze de Tesla tot stilstand te brengen. Dat ging met de nodige omzichtigheid, omdat het voertuig op Autopilot reed.

Geleidelijk minder vaart

Wat volgde was een actie die zo’n zeven minuten en circa tien kilometer in beslag nam. Eén van de politie-auto’s ging voor het voertuig van Samek rijden en minderde vervolgens geleidelijk vaart. De sensoren aan boord van de Tesla pikten dat goed op en zo kwam het voertuig uiteindelijk midden op de snelweg bij Palo Alto tot stilstand.

Daarmee was het leed nog niet helemaal geleden, aldus het verslag van de San Francisco Chronicle. Samek sliep behoorlijk vast en het kostte de agenten moeite om hem alsnog wakker te krijgen. Toen dat lukte is hij eerst door de politie naar een veilige locatie gebracht. Daar moest hij een alcoholtest ondergaan. Dat hij daarna werd gearresteerd, wijst er op dat hij in beschonken toestand verkeerde.

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

1 reactie op “Bestuurder slaapt in rijdende Tesla op Autopilot”

Frans Appel|03.12.18|13:26

typfout: Dat ging niet de nodige omzichtigheid

Dat ging MET de nodige omzichtigheid

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.