Zelfrijdende taxi’s Waymo komen naar Europa

Bron: FCA

Waymo wil zijn zelfrijdende taxi’s ook in Europa laten rijden. Dat heeft directeur John Krafcik verteld tijdens een congres in Turijn. Mogelijk vraagt het uitrollen van de dienst in Europa een heel andere benadering dan in de Verenigde Staten.

Vorige week werd bekend dat Waymo 62.000 exemplaren van de Chrysler Pacifica Hybrid heeft besteld bij Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Waymo zal de voertuigen gaan inzetten voor de zelfrijdende taxidienst die door het bedrijf wordt ontwikkeld. De eerste taxi’s moeten eind dit jaar al gaan rijden in diverse Amerikaanse steden, waarschijnlijk in eerste instantie Phoenix en San Francisco.

Partners zoeken

Maar in Europa wil Waymo dus ook graag aan de slag, heeft Krafcik nu aangeven tijdens het Automotive News Europe Congress in Turijn. Waarschijnlijk zal het bedrijf partners gaan zoeken die met de vermarkting van de diensten in Europa kunnen helpen. Krafcik en zijn mensen houden er namelijk rekening mee dat de manier waarop in Amerika wordt gewerkt niet automatisch ook in Europa kan worden toegepast.

Belangrijk voorbeeld

Het zou niemand verbazen als FCA één van die partners is. De partijen werken al een paar jaar samen en vormen momenteel het belangrijkste voorbeeld waarbij de zelfrijdende technologie van de één wordt samengebracht met de voertuigen van de ander. Onlangs lieten de bedrijven ook niveau 4 (op en schaal van 5) zelfrijdende voertuigen op het testcircuit van FCA in Italië.

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.