Tesla Laguna

Tesla op autopilot botst op geparkeerde politieauto

Bron: Laguna Beach Police Department op Twitter

In het Amerikaanse Laguna Beach is een Tesla in autopilot-modus op een geparkeerde politieauto gebotst. De inzittende van de Tesla raakte daarbij lichtgewond.

De politie van Laguna Beach meldt het voorval op Twitter. Het ongeval gebeurde dinsdag aan het einde van de ochtend op een plek waar de weg bestaat uit een rijbaan rechtdoor, een rijbaan voor verkeer dat rechtsaf wil slaan en daarnaast een parkeerstrook. Op die strook stond de politieauto, waar op het moment van de botsing niemand in aanwezig was.

Ongevallen met (semi) zelfrijdende auto’s komen slechts incidenteel voor, maar ze liggen in de publieke opinie wel onder een vergrootglas. Zo reed een zelfrijdende Volvo van Uber in maart een fietsster aan, met dodelijke afloop. Recent bleek dat de noodremfunctie tijdens dat ongeluk was uitgeschakeld. In Californie negeerde een inzittende de waarschuwingen van zijn Tesla op autopilot, met een dodelijk ongeval tot gevolg. Ook vinden er af en toe kleinere incidenten plaats.

Actieve overheid

Deze en andere ongevallen waren voor de Nederlandse minister van Infrastructuur en Waterstaat overigens geen reden om te stoppen met experimenteren met zelfrijdende voertuigen. De ongelukken onderstrepen volgens haar juist de noodzaak dat overheden een actieve rol spelen in de ontwikkeling van autonome mobiliteit.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.