Volvo zelfrijdende auto

Uber haalt zelfrijdende Volvo’s van de weg na crash

Volvo zelfrijdende auto

Uber heeft alle zelfrijdende Volvo’s van de weg gehaald na een aanrijding met een van de auto’s afgelopen vrijdag in Arizona. Hoewel de Volvo zelf niet fout zat, besloot Uber niet met de autonome auto’s verder te rijden in zowel Arizona als Californië en Pennsylvania in afwachting van het onderzoek.

Een van de Uber-auto’s belandde vrijdag op de kant nadat een andere auto geen voorrang verleende en met hoge snelheid tegen het voertuig botste. De Volvo XC90 SUV had op op het moment van de aanrijding de zelfrijdende functie aan en deed volgens de politie niets verkeerd. In de Volvo zaten op het moment van de aanrijding twee testrijders. Niemand raakte ernstig gewond.

Tegenslag

Desondanks betekent de crash met de zelfrijdende Volvo opnieuw een tegenslag voor Uber. Het bedrijf kwam de afgelopen periode geregeld negatief in het nieuws. Zo wordt het bedrijf aangeklaagd door Waymo, omdat een medewerker van Uber belangrijke gegevens voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s zou hebben gestolen.

Eerder weigerde Uber de benodigde vergunning te regelen om met de Volvo’s te kunnen rijden in Californië, waarop Uber de auto’s verhuisde naar Arizona. Ook een video waarop te zien was hoe een zelfrijdende Uber-taxi door rood licht reed, hielp niet mee aan het imago van Uber.

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van Zelfrijdendvervoer.nl ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.