Zelfrijdende Tesla botst op brandweerwagen

De autopilot was ingeschakeld op het moment dat een Tesla maandag tegen een stilstaande brandwagen botste. Dat heeft de 28-jarige bestuurster van de auto tegen de politie gezegd. De bestuurster brak haar enkel bij het ongeval in de Amerikaanse staat Utah.

De politie heeft een verklaring uitgegeven, waarin wordt gemeld dat de bestuurder van de Tesla op het moment van de botsing geen aandacht besteedde aan het voertuig. Ze was bezig met haar telefoon. De politie werkt samen met technici van het autobedrijf om data te verzamelen. Dit moet uitsluitsel geven over de oorzaak van het ongeval.

Gebroken been

De Tesla reed met een snelheid van 100 kilometer per uur achterop een brandweerwagen, die stilstond voor het verkeerslicht. In een tweet laat Tesla-topman Elon Musk weten dat het daarbij opvallend is dat de verwondingen van de chauffeur niet erger waren. “Een botsing met die snelheid resulteert gewoonlijk in ernstige verwondingen of is fataal.”

Hij stelde bovendien dat ongelukken met mensen ook vaak voorkomen. “Het is krom dat deze botsing, waarbij de chauffeur alleen haar enkel breekt, resulteert in voorpaginanieuws, terwijl de ruim 40.000 mensen die vorig jaar stierven in auto-ongelukken nauwelijks aandacht krijgen.”

Lees ook:

Auteur: Inge Jacobs

Inge Jacobs is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en OVPro, het vakblad over het openbaar vervoer in Nederland en buitenland

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.