De nieuwe Mercedes-Benz C-Klasse

Semi-autonoom rijden met nieuwe Mercedes C-Klasse

De nieuwe C-Klasse van Mercedes is voorzien van de nieuwste rijassistentiesystemen van Mercedes-Benz, die in bepaalde situaties semi-autonoom kan rijden. Hiervoor is de auto uitgerust met verbeterde camera- en radarsystemen, meldt Mercedes. De nieuwe C-Klasse beleeft momenteel zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Genève

De C-klasse is het bestverkochte model van Mercedes-Benz. Het gaat inmiddels zijn vijfde productiejaar in met allerlei wijzigingen. “De assistentiesystemen bevinden zich nu op het niveau van de S-Klasse”, aldus Mercedes.  De eerste exemplaren arriveren in juni bij de dealers.

Semi-autonoom

De nieuwe C-Klasse is voorzien van de nieuwste rijassistentiesystemen van Mercedes-Benz die de bestuurder ondersteuning bieden. De C-Klasse kan ook semi-autonoom rijden in bepaalde situaties. Hiervoor monitort de auto de verkeerssituatie nauwlettend: door de verbeterde camera- en radarsystemen kan het systeem tot 500 meter vooruitkijken. De omgeving van de auto wordt gescand door een radar tot een afstand van 250 meter naar voren toe, 40 meter opzij en 80 meter naar achteren toe. De camera kan tot 500 meter ver vooruitkijken, waaronder 90 meter in 3D.

Assistentie

De C-Klasse maakt ook gebruik van kaart- en navigatiedata voor de assistentiefuncties. Zo biedt de actieve afstandsassistent Distronic de bestuurder kaartgebaseerde ondersteuning in tal van situaties en past het systeem de snelheid anticiperend aan bij het naderen van bochten, kruisingen of rotondes. De actieve stuurassistent heeft ook nieuwe functies gekregen: een intuïtief werkende actieve rijbaanwisselassistent en de actieve noodstopassistent.

De nieuwe C-Klasse is standaard voorzien van de uitgebreide actieve remassistent. Afhankelijk van de situatie kan deze helpen om de gevolgen van een kop-staartbotsing met langzaam rijdende, stoppende of stilstaande voertuigen en zelfs met overstekende voetgangers en fietsers te verminderen of zelfs te voorkomen.

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.