Daimler en Bosch

Bosch en Daimler werken aan zelfrijdende taxi

Bron: Daimler

Bosch werkt samen met de Duitse autofabrikant Daimler aan de ontwikkeling van zelfrijdende taxi’s. Vanaf 2020 wil Daimler, het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart, de taxi’s in gebruik nemen. Volgens persbureau Reuters willen beide Duitse bedrijven hun zelfrijdende taxi’s eerder op de markt hebben dan rivaal Waymo.

Volgens Wilko Stark van Daimler heeft de Duitse fabrikant een voorsprong op de concurrentie. De topman zegt dat dit vooral te danken is aan het feit dat de robot-taxi vanaf het allereerste begin volledig ontworpen is als zelfrijdend model. Bosch-directeur Volkmar Denner meldt dat de eerste testauto’s komende tijd de weg op zullen gaan. Vorig jaar sloegen beide bedrijven de handen ineen om te werken aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s.

Car2Go

Daimler is een grote fabrikant van personen-, bestel- en vrachtwagens en bussen. Meest bekende merken zijn Mercedes Benz en Smart. Het Duitse bedrijf is bovendien eigenaar van Car2Go, de aanbieder van autodelen die actief is in Europa en Noord-Amerika. Daarbij wordt vooral gemikt op grote steden. Klanten kunnen daarbij gebruikmaken van Smarts, die in veel gevallen voorzien zijn van elektrische aandrijving.

Lees ook: Zelfrijdende Mercedes-Benz moet schoolbus herkennen

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste redacteur voor Tankpro, het vakblad voor de tankstationbranche. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor Zelfrijdend Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.