Volkswagen concept car I.D. Vizzion

Volkswagen presenteert volledig autonome auto ID Vizzion

Na de eerste volledige elektrische modellen, presenteert Volkswagen voor het eerst een volledig autonoom rijdende concept car. De ID Vizzion wordt onthuld op de Autosalon van Genève, die plaatsvindt van 8 tot en met 18 maart. De zelfrijdende auto moet onder meer mogelijkheden bieden voor mensen die niet meer kunnen rijden.

“Volkswagen’s doel is om auto’s met vernieuwende techniek nog schoner, veiliger, bruikbaarder en comfortabeler te maken. Daarbij kan een autonome auto als de ID Vizzion worden gebruikt door mensen die niet kunnen of mogen rijden, bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd”, aldus Volkswagen in een persbericht. “Ook bewijst de ID Vizzion hoe elegant en emotioneel het ontwerp van een toekomstige elektrische auto kan zijn. In het interieur van het studiemodel is bijvoorbeeld een hele nieuwe sfeer gecreëerd, zonder zichtbare besturingselementen.”

Digitale chauffeur

Het nieuwe studiemodel is het vierde lid van Volkswagen’s ID-familie. De digitale chauffeur, zoals Volkswagen het systeem noemt, bestuurt de auto zonder stuurwiel en andere zichtbare besturingselementen. De ID Vizzion rijdt, stuurt en navigeert zelf. De auto kent de persoonlijke voorkeuren van de inzittenden en past zich daaraan aan, meldt Volkswagen. Passagiers kunnen via stemcommando’s en handgebaren met de digitale chauffeur communiceren.

Het systeemvermogen van de 5,11 meter lange concept car ligt op 225 kW en hij heeft een topsnelheid van 180 kilometer per uur. De auto beschikt over 111 kWh lithium-ion batterijen, die onderweg worden aangevuld met teruggewonnen remenergie. Deze geven de auto een actieradius van maximaal 665 kilometer. De twee elektromotoren drijven alle vier wielen aan.

 Lees ook:

Volkswagen concept car I.D. Vizzion

Volkswagen concept car I.D. Vizzion

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.