Tesla interieur

Zelfrijdende Tesla binnenkort van Los Angeles naar New York

De zelfrijdende Tesla rijdt binnen drie tot zes maanden van kust naar kust in Amerika. Dat laat Elon Musk aan zijn investeerders weten. De autopilot moet ervoor zorgen dat de Tesla geheel zelfstandig van Los Angeles naar New York rijdt. Het voertuig moet zo’n 4.500 kilometer afleggen en de rit duurt naar schatting 41 uur. Musk miste de eerste deadline van 31 december 2017 al.

Tesla-bezitters wachten al een geruime tijd op die nieuwste hardware-update. De hardware-update waarbij het ‘veiligheidsniveau substantieel hoger ligt dan bij een menselijke chauffeur’ moet de basis worden van de rit. De hardware liet het tot nu toe afweten in de veiligheidstests. Als de rit succesvol blijkt, dan wordt de optie beschikbaar voor het grote publiek.

Netwerk

Vorige week stuurde Elon Musk nog één van zijn Tesla-modellen de ruimte in. Aanstaande zaterdag lanceert SpaceX, een ander bedrijf van Musk, twee testsatellieten de ruimte in. De prototypes moeten een basis leggen voor een wereldwijd internetwerk. De satellieten zullen in de toekomst communicatie tussen zelfrijdende auto’s mogelijk maken. De voertuigen van Tesla zijn momenteel al uitgerust met het 3G- of 4G-netwerk.

SpaceX werkt al drie jaar aan de satellieten. Het bedrijf hoopt de eerste exemplaren in 2019 de ruimte in te sturen, en verwacht dat de communicatieverbindingen in 2024 afgerond zijn.

De Tesla Roadster zweeft inmiddels door de ruimte, met de baan van Mars als bestemming. De donkerrode auto, met aan boord een pop gekleed in een ruimtepak, zal volgens onderzoekers in 2091 ook langs de aarde vliegen.

Lees ook: 

Onderwerpen: ,

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur voor Zelfrijdendvervoer.nl en RijschoolPro, het vakblad voor de rijschoolbranche

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.