Bron SpaceX

Elon Musk stuurt Tesla Roadster de ruimte in

Bron SpaceX

Elon Musk heeft dinsdag één van zijn Tesla-modellen de ruimte in gestuurd. Het gaat om een Tesla Roadster. Musk, die naast oprichter van Tesla ook de man achter SpaceX is, deed dit met zijn meest krachtige raket tot nu toe. 

In de toekomst wil de technologiegigant mensen de ruimte in vervoeren. Door de auto de lucht in te schieten wil Musk zijn nieuwe generatie raketten tonen aan de wereld. Critici stellen echter dat hij de lancering nu gepland heeft om de aandacht af te leiden van de tegenvallende kwartaalcijfers van het bedrijf. Vooralsnog lukt het, want de publieksmedia hebben het massaal over de lancering waarbij ook Harrison Ford aanwezig is. De raket werd namelijk naar de Falcon vernoemd, zijn vliegmachine in de film Star Wars.

Hergebruik

Zoals alles dat Musk doet, moet ook dit project iets speciaals hebben. Dat is gelukt, het is de enige raket die ook weer zelf terug naar de aarde komt waardoor de delen hergebruikt kunnen worden. Dat geldt niet voor de auto, deze zal in de ruimte in een baan om de zon gelanceerd worden waar hij volgens Musk enkele honderden miljoenen jaren hetzelfde traject zal blijven afleggen. Grappig detail is dat in de auto die gelanceerd wordt Space Oddity, het bekende lied van David Bowie zal spelen. De lancering is terug te kijken via deze link. Hieronder een simulatie van de lancering.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.