Groep techneuten van Apple stapt over naar zelfrijdende auto-startup

Een groep van zeventien technici verruilt Apple voor de startup Zoox, een ontwikkelaar van autonome voertuigen. De overstap komt na het besluit van Apple om de plannen voor het bouwen van een eigen zelfrijdende auto in de ijskast te zetten. 

Dat meldde nieuwsdienst Bloomberg woensdag. De betreffende medewerkers van Apple zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van elementen die aanwezig zijn in zowel traditionele als zelfrijdende voertuigen. Zoox ontwikkelt een vloot autonome voertuigen voor stedelijke gebieden. Vorig jaar kreeg de startup toestemming om testritten uit te voeren in Californië.

Project Titan

Apple zou al enkele jaren bezig zijn met de ontwikkeling van autonome voertuigen, onder de noemer Project Titan. Het techbedrijf heeft de laatste jaren veel geld geïnvesteerd in het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s, maar zonder afdoende resultaat. Het bedrijf zou diverse tegenslagen te verwerken hebben gekregen.

Onlangs heeft Apple zijn strategie aangepast, waarbij de focus verschuift van het produceren van een zelfrijdende auto naar het uitsluitend ontwikkelen van software hiervoor. Honderden medewerkers werden hierdoor ontslagen of overgeplaatst, schrijft Bloomberg. Zowel Apple als Zoox wilden geen commentaar geven op het nieuwsbericht.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.