Apple Park

Apple werkt aan zelfrijdende shuttledienst voor personeel

Apple is bezig met de ontwikkeling van een autonome shuttle speciaal voor werknemers. De elektronicaproducent heeft twee kantoren; Palo Alto en Infinite Loop. Werknemers reizen nu steeds heen en weer tussen het oude en nieuwe kantoor met de eigen auto. Als het aan Apple ligt, komt daar in de nabije toekomst verandering in en pendelen de werknemers met autonome voertuigen tussen de twee kantoren.

Het techbedrijf werkt namelijk aan een autonome shuttle, die als pendeldienst moet worden ingezet voor werknemers die van het ene kantoor naar het andere willen. Dat schrijft de website Onemorething. Hierbij richt het bedrijf zich vooral op het ontwikkelen van de software, maar niet op het bouwen van het voertuig. Dat wordt door een extern bedrijf gedaan.

Project Titan

Apple blies enkele jaren gelegen hoog van de toren dat het een zelfrijdende auto ging maken. Deze toon is inmiddels veranderd. Een aantal jaar geleden nam de multinational nog meerdere nieuwe mensen aan voor de zelfrijdende ambities. Hen werd verteld dat ze aan een project werkte dat de autowereld compleet zou veranderen. Nu staat het project dat de werktitel ‘Project Titan’, kreeg in de ijskast.

Binnen het team dat aan de zelfrijdende auto moest werken ontstond onenigheid. Projectleider Steve Zadesky wilde inzetten op software en niet op het bouwen aan een eigen auto. Een aantal andere hooggeplaatsten binnen hetzelfde team wilden juist wél een eigen auto maken. Door verschillende misstappen en meningsverschillen is er onduidelijkheid over welke kant het team op moet gaan. Het plan om een eigen zelfrijdende auto te maken staat daarom helemaal stil, in plaats daarvan wordt gezocht naar een partij om mee samen te werken.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.