Klanten Tesla kunnen weer gratis snelladen

(foto: Inge)

Eigenaren van Tesla Model S en X kunnen weer gratis snelladen. Hiermee heeft Tesla een besluit van enkele maanden geleden weer teruggedraaid. Onlangs besloot Tesla namelijk, na jaren gratis onbeperkt supercharging aan te bieden, dat nieuwe eigenaren nog maar een klein deel gratis mochten snelladen. Deze maatregel wordt nu dus ongedaan gemaakt. 

Dat meldt Bright. Tesla bouwde een aantal jaren aan het snellaad-netwerk. Nieuwe Tesla-eigenaren kregen vervolgens te horen dat ze moesten gaan betalen voor het superchargen na de eerste 400kwh.

Ambassadeurs

Na een paar maanden draait de Amerikaanse autoproducent die beslissing alweer terug. Volgens Tesla was het gratis ongelimiteerd snelladen één van de redenen waarom bestaande eigenaren zulke goede ambassadeurs waren.

Voorlopig is voor Model S- en X-eigenaren het snelladen dus weer gratis. Daarnaast kunnen eigenaren vijf nieuwe Tesla-bezitters ook gratis snelladen aanbieden. Wel blijven de meerkosten in stand voor het bezet houden van een laadpaal als de auto al vol is. Dat kost namelijk 21,50 per uur.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.