Tesla gebruikt autocamera’s voor verbeteren zelfrijdende technologie

Tesla gaat korte video’s verzamelen om de zelfrijdende functie te verbeteren. Tesla heeft bij de autopilot-functie het afgelopen weekend een update doorgevoerd waarin deze maatregel is opgenomen. De camera’s in de Tesla worden gebruikt om korte videoclips te maken van onder meer wegbelijning, verkeersborden en verkeerslichten. 

De update is bedoeld voor de nieuwste Tesla’s die sinds oktober worden geleverd. Deze beschikken onder meer over acht externe camera’s, waaruit belangrijke data kan worden gehaald. Met het verzamelen van de beelden wil Tesla ‘de zelfrijdende auto realiteit maken’.

Tesla verzekert zijn klanten dat de privacy gewaarborgd blijft, schrijft Electrek. Video’s worden niet gekoppeld aan het identificatienummer van het voertuig. “Om uw privacy te beschermen, verzekeren we dat er geen enkele manier is om in ons systeem videoclips te linken met een specifieke auto”, aldus Tesla in het bericht over de update.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.