UPS komt met grootste bestelling Tesla-trucks tot nu toe

United Parcel Service (UPS) heeft 125 elektrische Tesla-trucks besteld. Dat heeft het bedrijf dinsdag aangekondigd. Het is de grootste order voor dit voertuig tot nu toe. De nieuwe vrachtauto’s, genaamd Tesla Semi, worden toegevoegd aan het wagenpark van UPS dat al langer gebruikmaakt van alternatieve brandstoffen en nieuwe technologieën, zoals elektriciteit, aardgas en propaan.

UPS werkt al langer samen met leveranciers van nieuwe technologieën om hen te helpen oplossingen te ontwikkelen. “Deze baanbrekende elektrische trucks staan ​​klaar om een ​​nieuw tijdperk in te luiden: verbeterde veiligheid, minder impact op het milieu en lagere eigendomskosten”, meldt UPS.

Vorige week werd bekend dat voedingsbedrijf PepsiCo honderd Tesla Semi-trucks heeft besteld. Het bedrijf achter onder andere Lay’s en Pepsi, wil met de vrachtwagens snacks en dranken van fabrieken naar distributiecentra gaan vervoeren.

Actieradius van 800 kilometer

De vrachtauto beschikt over diverse rij-ondersteunende functies, zoals lane keeping assist en automatisch remmen. Het voertuig rijdt volledig op stroom. De nieuwe truck komt in twee versies, eentje mét en eentje zonder slaapcabine. Eerstgenoemd voertuig heeft een actieradius van vijfhonderd kilometer, met een volle lading. De ‘slaaptruck’ kan zelfs achthonderd kilometer halen. Na een oplaadbeurt van een half uur haalt hij 650 kilometer. Tesla verwacht in 2019 met de productie van de voertuigen te beginnen.

Lees ook: Bedrijven in de rij voor nieuwe Tesla-truck

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.