Tesla, Semi

Bedrijven in de rij voor nieuwe Tesla truck

Voedingsbedrijf PepsiCo heeft honderd Tesla Semi-trucks besteld. Het is de grootste openbaar gemaakte order van het nieuwe model tot nu toe. Onlangs werd het voertuig met een elektrisch bereik van ongeveer 800 kilometer gepresenteerd tijdens een grote persconferentie. Ondanks dat het voertuig pas in 2019 in productie gaat, bestellen steeds meer bedrijven de truck die net als de auto’s van het merk, autonoom moeten kunnen gaan rijden.

Pepsico, het bedrijf achter onder andere Lay’s en Pepsi, wil met de vrachtwagens snacks en dranken van fabrieken naar distributiecentra gaan vervoeren. De trucks kosten tussen de 150.000 en 200.000 euro per stuk. Bestellen is al mogelijk door een aanbetaling van zo’n 5.000 euro te doen. De trucks worden wel pas volgend jaar in productie genomen.

Voorbestellingen

Niet alleen PepsiCo deed een relatief grote order. Eerder al bestelde winkelketen Walmart enkele nieuwe voertuigen bij Tesla. Er zouden momenteel al bijna 300 reserveringen zijn gedaan. Zeker één daarvan is afkomstig uit Nederland. Transportbedrijf Breytner uit Rotterdam heeft de eerste Nederlandse Semi besteld. Dit bedrijf liet weten voorop te willen lopen met elektrisch transport en zodoende bij Tesla te zijn uitgekomen.

De truck zou na 30 minuten opladen weer een bereik hebben van 600 kilometer. Het opladen kan zodoende plaatsvinden tijdens het lossen van de vracht. De accu’s van het voertuig bevinden zich op de plek waar normaliter de motor zit, onder de cabine. De motoren liggen bij de achterwielen.

Lees ook: Video: Tesla onthult semi-autonome, elektrische trucks

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber Thom Mandos duikt voor Zelfrijdend Vervoer in de wereld van het autonome vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.