Tesla Retail Center

Tesla verwijdert ‘zelfrijdend’ van Chinese website na ongeval

gebruikt

Tesla heeft zondag zijn Chinese website aangepast. Het heeft de termen voor zelfrijdend en autopilot van de site gehaald en vervangen door ‘deels zelfrijdend’. De wijziging volgt op een ongeluk van een Chinese Tesla-bezitter, die met zijn voertuig botste op een andere auto, terwijl de autopilot-modus aan stond. De autofabrikant ontkent dat de aanpassing aan de website iets te maken heeft met het ongeval en de kritiek die daarop volgde.

Korte tijd geleden schampte de Tesla van Luo Zhen een aan de zijkant van de weg geparkeerde auto. Tijdens het incident was de zelfrijdende functie van het voertuig ingeschakeld, terwijl Zhen niet op de weg lette. De Chinese man vertelde dat hem tijdens de verkoop werd meegedeeld dat de Tesla volledig zelfrijdend was, terwijl de auto in werkelijkheid semi-autonoom is. Ook andere Chinese Tesla-rijders werd tijdens de verkoop verteld dat het om een zelfrijdend voertuig gaat.

Kritiek

De van oorsprong Amerikaanse autobouwer kreeg daardoor de afgelopen dagen veel kritiek. Helemaal omdat eerder dit jaar in de Verenigde Staten een ongeval plaatsvond, waarbij de Tesla-bezitter om het leven kwam terwijl de autopilot-functie aan stond. Waarschijnlijk om verdere kritiek te voorkomen, is de term ‘zelfrijdend’ van de site gehaald, evenals het woord autopilot.

Een woordvoerder van het bedrijf ontkent dat de site is aangepast vanwege het incident. “We zijn continu met verbeteringen bezig, ook op het gebied van vertalingen. We zijn al weken bezig om het probleem van discrepanties tussen verschillende talen aan te passen. De timing heeft niets te maken met de recente gebeurtenissen of berichtgeving daarover”, meldde de zegsvrouw aan persbureau Reuters.

Lees ook: Video: Botsing van zelfrijdende Tesla in Peking

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, het vakblad over autonoom vervoer en vaste redacteur van Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.