De zelfrijdende Volvo's van Uber

Uber wil weer testen uitvoeren met zelfrijdende auto na dodelijk ongeval

Uber heeft de Amerikaanse staat Pennsylvania om toestemming gevraagd voor het testen van zelfrijdende auto’s op de openbare weg. Het bedrijf heeft tegelijkertijd extra veiligheidsmaatregelen genomen. Dat meldt persbureau Reuters. Een voertuig van Uber was in maart dit jaar betrokken bij een dodelijk ongeval in Arizona.

Bij het ongeval in maart werd een vrouw aangereden die te voet de weg overstak. Ze overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Op het moment van de fatale aanrijding reed de auto in de autonome modus, maar zat er wel iemand achter het stuur ter controle.

Uit onderzoek bleek ook dat het noodremsysteem van de zelfrijdende Volvo XC90 doelbewust was uitgeschakeld op het moment van de dodelijke aanrijding. De vrouwelijke medewerker van Uber die achter het stuur van de Volvo zat, was op dat moment afgeleid.

Meer veiligheid

Uber wil de testritten hervatten, maar kondigt wel extra veiligheidsmaatregelen aan. Zo moet het automatische remsysteem altijd ingeschakeld staan. Ook moeten er minstens twee medewerkers in de auto zitten die strenger zullen monitoren. Verder wordt de training van de inzittenden verbeterd.

Lees ook: Uber wil testprogramma weer opstarten

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is redacteur voor ZelfrijdendVervoer.nl en RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.