Uber wil testprogramma weer opstarten

Volvo Cars and Uber join forces to develop autonomous driving cars

Het lijkt er op Uber zijn testprogramma met zelfrijdende voertuigen vanaf augustus een vervolg te geven. De testritten liggen stil sinds in maart een zelfrijdende Volvo van Uber een ongeval met dodelijke afloop veroorzaakte.

Uber gaf later wel aan dat de testen later weer zouden worden opgestart, al werd toen nog niet gezegd waar en wanneer dat precies moest gaan gebeuren. Dat is nu nog steeds niet bekend, maar er zijn sterke signalen dat het project binnenkort een vervolg gaat krijgen, zo meldt CNet.

In maart reed een zelfrijdende Volvo XC90 van Uber een vrouw aan in Tempe, Arizona. De vrouw stak met haar fiets over. De auto reed op dat moment in de autonome modus. Wel zat er iemand achter het stuur. De 49-jarige vrouw stierf later in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De automatische remsystemen waren uitgeschakeld en er was geen alarmering van kracht die de verantwoordelijkheid terug bij de bestuurder legde, bleek later uit onderzoek.

Meer oog voor veiligheid

Op basis van de informatie die er nu is, lijkt het er op dat Uber het testprogramma weer opnieuw opstart in Pennsylvania. Een terugkeer naar Californië, waar eerder ook al werd getest, lijkt eveneens tot de mogelijkheden te behoren. Uiteraard zal er ten opzichte van eerder het nodige veranderen, want Uber heeft ook krediet verspeeld bij het publiek dat opnieuw moet worden opgebouwd. Vooral op het gebied van veiligheid zal er naar verluidt een hoop veranderen.

Lees ook: Noordrem uitgeschakeld bij crash tussen Uber-auto en fietsster

Onderwerpen:

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur van Zelfrijdend Vervoer, TaxiPro en het tijdschrift Nederlands Vervoer.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.